Om oss

Franska Bouleresor är ett företag som drivs av två boulespelare och frankrikevänner för boulespelare och (blivande) frankrikevänner. Vi två har tillsammans över 40 års erfarenhet av bouleresor till olika mål på Côte d´Azur, den franska rivieran.

Målet för vår verksamhet är att erbjuda våra resenärer en trivsam vistelse i Frankrike med boulespel, skratt och god mat och dryck men också en hel del kultur.

Som resmål för vår verksamhet har vi valt kuststäderna Fréjus och Cannes samt Menton, eftersom vi där har goda kontakter med flera bouleklubbar och eftersom dessa städer ligger i de tävlingstäta departementen Var och Alpes-Maritimes.

Vi har personliga och mångåriga kontakter med boulespelare i Fréjus.

Under de senste åren har vi deltagit flera gånger i tävlingar i Villeneuve (Fréjus), Puget-sur-Argens, Cannes la Bocca, Bormes-les-Mimosas, Cavalaire, Les Arcs, Fayence, Dramont och S:t Raphaël.

Rivierastäderna har annat än boule att erbjuda en svensk turist; vingårdar, sol och värme, salta bad, god mat, intressanta sevärdheter såsom byggnader från romartiden.

Sedan våren 2017 reser vi också till den underbara ön Korsika, belägen söder om Nice och i höjd med Italien. Korsika är också franskt territorium och i allt väsentligt franskt även om man klarar sig ännu bättre med engelska än på fastlandet.
 

Vill du veta mer eller anmäla dig, mejla eller ring. Du kan nå oss via epost.

Vi är två stycken som driver Franska Bouleresor, Torsten Lagerkvist  och Mats Peterson.

Torsten har spelat boule sedan mitten av 1970-talet och är flerfaldig svensk mästare.Han har representerat Sverige vid fyra VM och var under 6 år förbundskapten.

Torsten är den enda svenska tränare som gått igenom tränarutbildningens steg 4 och han är fortfarande aktiv som tränare.

Detta utgör en garanti att boule-träningen håller högsta klass.

Mats är fransklärare till professionen och är vår tolk under Frankrikeresorna. Han har spelat boule sedan 1980 och har deltagit i 30 SM i följd. Mats var med och bildade Varbergs bouleklubb - Kulknappen 1982, en klubb han fortfarande spelar för i division 2 och också är ordförande för.

Mats har också mycket goda kontakter med franska bouleklubbar och ser till att du får möjlighet att delta i bouletävlingar under resan.

Lunch före tävlingen mot våra vänner i Puget sur Argens
Lunch före tävlingen mot våra vänner i Puget sur Argens

Mats Peterson

Mats är vår tolk och ansvarar för tävlingarna under resan. Han är väl förtrogen med det franska samhället och tar väl hand om dig om du skulle behöva komma i kontakt med läkare, apotek eller någon myndighet under resan.

 

Mats Peterson

Söderhöjdsgatan 3

432 50 Varberg

E-post

0708-68 58 98